Masaj in Brasov

  Masaj la domiciliu in Brasov si in imprejurimi

0727474445

 

 

 

reflexoterapie brasov

Reflexoterapie Brasov - la domiciliu

În practică s-a putut verifica faptul că o afecţiune la nivelul unui organ produce o senzaţie dureroasă sau de disconfort la nivelul zonei reflexogene corespunzătoare. Aceste zone au fost numite reflexogene, deoarece atunci când se acţionează asupra lor se stimulează organul cu care se află în legătură.

Dacă nu ai timp sau nu poţi să te deplasezi la un salon în oraş poţi să apelezi la masajul mobil în Brasov.

Reflexoterapie Brasov

Reflexologia are ca bază ştiinţifică actele reflexe, ca activităţi fundamentale ale sistemului nervos prin care sunt reglate relaţiile existente dintre organism şi mediul înconjurător. Conform acestui principiu în zonele reflexogene se află terminaţiile unor nervi aflaţi în legătură directă cu organele pe care le reprezintă. Acţionând asupra acestor terminaţii nervoase se poate influenţa benefic starea de sănătate a organului cu care acel nerv se află în legătură.

Un alt punct de vedere constă în acţiunea reflexologiei  la nivelul energetic al corpului omenesc. Tehnicile folosite de această metodă terapeutică vizează, printre altele, şi restabilirea echilibrului energiei vitale a corpului şi implicit menţinerea stării de sănătate sau îmbunătăţirea ei.

În afară de corpul fizic omul este alcătuit şi din energie. Masarea zonelor de reflexologie  se adresează şi meridianelor energetice şi punctelor acestora aflate în legătură cu diferite organe şi glande a căror energie, în cazuri de stres sau oboseală este blocată. Atunci când masăm zonele reflexogene aceste energii vor fi deblocate favorizându-se circulaţia lor armonioasă în întregul corp. Când aceste energii sunt echilibrate sistemul nervos este relaxat, muşchii sunt destinşi, corpul este dinamizat, iar durerile de origine fizică sau emoţională sunt eliminate. Reflexoterapia tratează cauzele bolilor şi nu simptomatologia lor.

În timpul masajului pot fi găsite zone reflexogene sensibile sau chiar dureroase, care arată existenţa unei suferinţe sau dereglări a organului corespunzător chiar şi în cazul în care aceasta nu a determinat încă simptomele corespondente. Durerea este direct proporţională cu gravitatea şi vechimea afecţiunii organului corespondent.

Aplicând reflexoterapia  cu răbdare şi perseverenţă se elimină din organismul uman deşeurile toxice, se îmbunătăţeşte circulaţia sanguină, se întăreşte sistemul imunitar, se pot influenţa pozitiv sistemul nervos central, organele interne sau articulaţiile. De foarte multe ori reflexoterapia devine un factor determinant în tratamentul complementar al unor afecţiuni.

Sunt cunoscute zone reflexogene la nivelul picioarelor, mâinilor, capului, coloanei vertebrale, limbii, urechii, dintre acestea picioarele, în special tălpile fiind cele mai utilizate, aici acumulându-se cele mai multe toxine şi pentru că tot aici, tratamentul are cea mai mare eficienţă.

Reflexoterapia este şi o modalitate de relaxare foarte puternică. Făcând masajul în intimitatea casei tale, în Brasov, te vei bucura de relaxare mult mai mult timp.

Palpând aceste zone, maseurul poate simţi depunerile toxice, de exemplu oxalat de calciu, grăsimi toxice, diverşi precipitaţi şi să le distingă de unele afecţiuni locale.

Reflexoterapia îmbunătăţeşte considerabil activitatea aparatului circulator, astfel, transportul substanţelor catabolice, a reziduurilor, a toxinelor sau a deşeurilor metabolice nefolositoare organismului sunt transportate spre organele de detoxifiere sau de eliminare îmbunătăţind astfel starea de sănătate.

Sănătatea noastră depinde într-o mare măsură şi de starea psihică. Teama, grijile, tensiunile nervoase, supărările sunt cauze majore ale apariţiei şi agravării bolilor. Prin relaxarea obţinută prin masaj şi înlăturând aceste stări apar şi semnele însănătoşirii.

Reflexoterapia este o metodă profilactică sau de tratament total lipsită de riscuri, toxicitate sau efecte adverse. Cei care recurg la ea sunt de obicei oameni sătui de tratamente interminabile sau fără efect şi care vor să se însănătoşească folosind căi naturale, netoxice.
Reflexoterapia acasă în Brasov, e un mod de a te relaxa sau de aţi asigura un tratament natural fără să părăseşti confortul casei tale.