Masaj in Brasov

  Masaj la domiciliu in Brasov si in imprejurimi

0727474445

 

 

 

masaj somatic brasov

Masaj Somatic Brasov - (masaj clasic) la domiciliu

Masajul este cea mai veche, mai răspândită şi mai eficace formă de alinare a suferinţelor.

Terapia manuală a existat de la începutul creaţiei. Omul a ştiut instinctiv arta manipulărilor, ştia că punând mâna pe locul dureros şi mângâindu-l sau frământându-l îşi putea elimina durerile sau grăbi vindecarea rănilor.

Masajul somatic este, astăzi, poate cea mai cunoscută formă de masaj.

Considerat atât metodă naturală de vindecare, cât şi metodă aplicată a ştiinţei medicale, masajul somatic urmăreşte să echilibreze şi să armonizeze fiinţa umană la nivelul tuturor structurilor sale. Plăcut şi reconfortant, energizant şi relaxant, masajul constituie o metodă benefică de întreţinere a sănătăţii, de ameliorare şi vindecare a unor afecţiuni.

Masaj somatic Brasov

Masajul vine în întâmpinarea mai multor boli cu caracter degenerativ, cronic sau acut din mai toate domeniile. El este recomandat şi în perioadele de convalescenţă şi refacere după accidentele şi bolile care au scăzut considerabil potenţialul biologic al organismului şi capacitatea lui funcţională. Acest lucru este posibil datorită efectelor directe şi indirecte pe care le generează masajul într-o şedinţă sau pe parcursul mai multor şedinţe.

Efectele directe ale terapiei prin masaj se produc sub acţiunea mecanică a manevrelor care se adresează ţesuturilor superficiale, în timp ce efectele indirecte sunt rezultatul unor acţiuni reflexe, ele transmiţându-se în profunzimea organismului.

Efectele masajului  general se manifestă asupra ţesutului epitelial, ţesutului conjunctiv, asupra elementelor aparatului de susţinere şi mişcare, asupra circulaţiei limfatice şi sanguine, asupra sistemului nervos şi asupra ţesuturilor şi organelor profunde.

Masajul ajută la descuamarea şi curăţarea pielii de impurităţi, intensifică procesele de eliminare a reziduurilor toxice din glandele sudoripare şi sebacee, favorizând respiraţia pielii, întreţine supleţea şi măreşte rezistenţa fibrelor conjunctive şi elastice asigurând funcţiile de protecţie, mişcare, vasculare şi hormonale.

Masajul contribuie la îmbunătăţirea proprietăţilor funcţionale ale muşchilor: excitabilitatea, conductibilitatea şi contractibilitatea, duce la regenerarea muşchilor sau grupelor de muşchi atrofiaţi sau traumatizaţi, paralizaţi sau contracturaţi, menţine şi măreşte supleţea şi rezistenţa tendoanelor pentru o mai bună funcţionare articulară.

Masajul provoacă o stare de bună dispoziţie, de creştere a energiei când masajul a fost stimulant şi o stare de relaxare, destindere, deconectare când masajul a fost executat liniştitor.

Masajul poate fi aplicat în scop profilactic, pentru păstrarea şi întărirea sănătăţii şi pentru creşterea rezistenţei organismului la oboseală.