Masaj in Brasov

  Masaj la domiciliu in Brasov si in imprejurimi

0727474445

 

 

 

masaj anticelulitic brasov

Masaj anticelulitic Brasov - la domiciliu

Celulita este o creştere excesivă a depozitelor de grăsime, în principal pe şolduri, fese şi coapse. Acesta oferă pielii un aspect granulat, ridat, numit “coaja de portocala”. Celulita este datorată acumulării de toxine şi apă în ţesutul adipos pe fondul unui sistem limfatic deficitar care elimină insuficient aceste deşeuri. Spre deosebire de circulaţia sanguină, fluxul limfatic nu este acţionat de o pompă. El depinde în totalitate de contracţia muşchilor. Prin urmare, lipsa de exerciţii fizice, un stil de viaţă sedentar, dar şi hainele strâmte, tocurile înalte favorizează acumularea de toxine şi apă responsabile pentru formarea celulitei.

Masaj anticelulitic Brasov

Celulita apare mai frecvent la femei, deoarece grăsimea este distribuită în compartimente mari despărţite de coloane de fibre de colagen. La persoanele supraponderale, grăsimea se acumulează în aceste compartimente, care provoacă o umflare. Bărbaţii dezvoltă rar celulită, deoarece reţeaua lor de celule adipoase este formată adânc în piele.

În primul rând, pentru a reduce aspectul de celulită, numărul de adipocite (celule grase) care se găsesc la un nivel profund, ar trebui să scadă semnificativ. În al doilea rând aceste adipocite trebuie separate unele de altele pentru a avea spaţiu suficient între ele, favorizându-se astfel un drenaj limfatic de calitate. Organismul trebuie să-şi recâştige capacitatea sa de a elimina toxinele şi nodurile limfatice, pentru a reduce umflarea din acele regiuni ale corpului. În al treilea rând, ţesutul conjunctiv trebuie să se întindă şi să se consolideze, pentru a îmbunătăţi tonusul pielii şi elasticitatea.

Masajul anticelulitic este un masaj făcut mai energic şi mai în profunzime, dar nu obligatoriu şi dureros. Intensitatea manevrelor de masaj se ajustează individual, în funcţie de nivelul de confort.

În timpul formării celulitei, excesul de celule comprimă vasele de sânge. Încetinirea circulaţiei locale a sângelui conduce la acumularea de alte celule, ţesutul conjunctiv rigidizându-se. Pentru a rupe acest cerc vicios, este esenţial să drenăm aceste aglomerări de deşeuri organice.

Obezitatea este în mod clar un factor care contribuie la celulită, dar celulita  poate fi identificată, de asemenea, şi în rândul femeilor mai slăbuţe. Un dezechilibru hormonal poate determina, de asemenea, celulita. Estrogenul întors cu susul în jos la pubertate, sarcina sau menopauza determină adesea dezvoltarea ţesutului adipos.

Nu vă aşteptaţi la miracole în legătură cu celulita. Cheia pentru prevenirea şi combaterea celulitei este combinarea bună a dietei cu exerciţii fizice regulate, cu un stil de viaţă natural, cu reducerea stresului, cu masaj anticelulitic şi drenaj limfatic pentru o circulaţie cât mai bună. Şi nu în ultimul rând consumul a minim 2 litri de apă pe zi pentru eliminarea toxinelor.

Este important sa faceţi exerciţii fizice pentru o circulaţie mai bună. Acestea ajută la întărirea muşchilor şi a ţesuturilor înconjurătoare.

Multe femei se tem să folosească greutăţi în timpul exerciţiilor fizice zilnice pentru că le asociază cu formarea unei mase musculare asemănătoare bărbaţilor. Cu toate acestea, este bine cunoscut faptul că bărbaţii şi femeile reacţionează în diferite moduri, atât cerebrale şi fizice. Testosteronul din organismul bărbaţilor este cel care le permite să câştige masă musculară mare în urma folosirii greutăţilor. Femeile nu au testosteron cât bărbaţii, deci nu îşi pot construi o astfel de masă musculară.

Prin folosirea greutăţilor sau în cazul unui antrenament de forţă fără greutăţi mai intens, sau urmând un program de slăbit sau de armonizare corporală prin exerciţii fizice (pe care îl puteţi face chiar acasă) nu se obţin decât beneficii. Se va reduce riscul de osteoporoză şi artrită, articulaţiile se vor întări şi nu veţi mai avea dureri. Se poate reduce riscul problemelor cardiace, diabet zaharat, se poate evita depresia, sporind în acelaşi timp percepţia dvs. de viaţă.

Simţiţi-vă libere să începeţi un antrenament muscular, iar corpul vă va mulţumi! Consultaţi-vă medicul sau antrenorul înainte de a începe. El vă va spune ce exerciţii vă sunt mai potrivite.

Vedeţi lucrurile în mod realist. Uitaţi-vă în oglindă şi gândiţi-vă că în doar jumătate de an sau poate un an vă puteţi schimba radical înfăţişarea.